Parlamentul german va legaliza canabisul

Deputații germani sunt așteptați să voteze vineri un plan guvernamental de liberalizare a regulilor privind canabisul, care ar dezincrimina cantități limitate de marijuana și ar permite membrilor „cluburilor de canabis” să o cumpere în scopuri recreative.

Proiectul de lege prevede legalizarea posesiei de către adulți a până la 25 de grame (aproape 1 uncie) de marijuana în scopuri recreative și permiterea persoanelor să crească singure până la trei plante. Acea parte a legislației va intra în vigoare la 1 aprilie.

Rezidenților germani care au peste 18 ani li se va permite să se alăture unor „cluburi de canabis” nonprofit, cu maximum 500 de membri fiecare, începând cu 1 iulie. Cluburilor li se va permite să cultive canabis pentru consumul personal al membrilor.

Persoanelor fizice li se va permite să cumpere până la 25 de grame pe zi sau maximum 50 de grame pe lună – o cifră limitată la 30 de grame pentru tinerii sub 21 de ani. Nu ar fi permisă calitatea de membru în mai multe cluburi. Costurile cluburilor ar fi acoperite de taxele de membru, care ar fi eșalonate în funcție de cantitatea de marijuana consumată de membri.

Guvernul plănuiește interzicerea publicității sau sponsorizării canabisului, iar cluburile și consumul nu vor fi permise în imediata vecinătate a școlilor, locurilor de joacă și facilităților sportive. O evaluare a efectului legislației asupra protecției copiilor și tinerilor urmează să fie efectuată în termen de 18 luni de la intrarea în vigoare a legislației.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *