Paris: Trotinetele electrice dispar de mâine

Trotinetele electrice de închiriat nu vor mai prezente pe străzile din Paris, începând de mâine. Cele 15.000 de trotinete, care puteau fi închiriate la minut și la orice oră, nu vor mai fi disponibile pentru parizienii și turiștii care ajung în capitala Franței, scrie Le Figaro.

Administrația orașului a decis să pună în aplicare rezultatul referendumului local, considerat fără precedent, prin care locuitorii Parisului s-au pronunțat în proporție covârșitoare (peste 89%) pentru interzicerea trotinetelor de închiriat.

La consultarea publică din 2 aprilie, au fost așteptați 1,4 milioane de parisieni. La cele 20 de secții care au fost amenajate în fiecare cartier, s-au prezentat peste 100.000 de persoane, care au așteptat și la cozi pentru a-și exprima votul, ferm convinși că autoritățile vor ține cont și de părerea lor.

Opinia generală la Paris este că trotinetele care circulă, într-un număr foarte mare pe străzile și așa extrem de aglomerate, provoacă cele mai multe accidente, fiind depășite doar de cele cauzate de scuterele electrice, și acestea foarte numeroase.

Sunt abandonate peste tot, cele mai multe pe trotuare, împiedicând circulația pietonilor, sau la marginea carosabilului, încurcând circulația auto. Multe au fost scoase chiar și din Sena ori găsite la zeci de kilometri de Paris.

Dott, Lime și Tier – scoase de pe piață

În ciuda faptului că, anterior, firmele care închiriază trotinete au acordat și vouchere de gratuitate celor care se prezentau la vot, parisienii nu s-au lăsat convinși. Firmele nu au reușit să strângă mai mult de 10.000 de voturi din partea utilizatorilor de trotinete, restul locuitorilor optând pentru scoaterea din trafic a acestora.

Autoritățile parisiene au anunțat, deja, că nu vor mai reînnoi contractele pentru transport cu cele trei firme care operau la Paris – Dott, Lime și Tier.

Parisul avea deja una dintre cele mai restrictive legislații din lume în această privință. Începând din 2020, numărul de operatori a fost restricționat la trei, viteza maximă a scuterelor a fost limitată la 20 km/oră și a fost interzisă abandonarea lor pe stradă, fiind amenajate locuri de parcare.

Trotinetele particulare sunt, în continuare, permise.

Facebook

Comentarii

72 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *