Parchetul German anunță arestarea a doi spioni ruși

Parchetul federal german a anunțat joi arestarea a doi presupuși spioni ruși, bănuiți că ar fi planificat acte de sabotaj, inclusiv împotriva „instalațiilor forțelor armate americane”, pentru a submina sprijinul militar pentru Ucraina.

Veridica relatează că cei doi bărbați, identificați drept Dieter S. și Alexander J., cetățeni germani, au fost arestați în Bayreuth, un oraș din landul Bavaria, din sud-estul țării. Potrivit unui comunicat al parchetului antiterorism, aceștia sunt acuzați că au efectuat cercetări asupra unor potențiale ținte pentru atacuri, inclusiv „instalații ale forțelor armate americane” staționate în Germania.

Dieter S., principalul acuzat, este în vizorul autorităților începând din octombrie 2023, când se pare că a început să schimbe informații cu o persoană legată de serviciile ruse de informații, în vederea unor posibile acte de sabotaj pe teritoriul german.

Potrivit procurorilor, acțiunile lor au vizat în special subminarea sprijinului militar al Germaniei pentru Ucraina, invadată de trupele ruse. De asemenea, Dieter S. este acuzat că ar fi aparținut unei organizații teroriste străine, fiind suspectat că în perioada 2014-2016 ar fi fost luptător într-o unitate armată a așa-zisei Republici Populare Donețk, a separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *