Papa Francisc nu intenţionează să se retragă

Papa Francisc nu are nicio intenţie de a demisiona deoarece consideră că starea sa de sănătate este suficient de bună pentru a-i permite să continue, a afirmat liderul de la Vatican într-o nouă carte din care cotidianul italian Corriere della Sera a publicat joi extrase, transmite Reuters.

„Este o ipoteză îndepărtată, pentru că nu am motive suficient de serioase care să mă facă să mă gândesc să renunţ”, a declarat papa Francisc citat în „Life – My Story in History”, o carte bazată pe un interviu cu papa, care urmează să fie lansată în Italia la 19 martie.

Starea de sănătate a papei Francisc, în vârstă de 87 de ani, a fost din ce în ce mai fragilă în ultimii ani. Suveranul pontif foloseşte un scaun cu rotile sau un baston pentru a se deplasa şi a suferit recent de pe urma unei crize de bronşită şi de răceli, care l-au determinat să îşi limiteze discursurile în public.

Cu toate acestea, el dă asigurări în carte cu privire la starea sa fizică. „Slavă Domnului, mă bucur de o stare de sănătate bună şi, cu voia lui Dumnezeu, mai sunt multe proiecte de realizat”, a spus el, repetând că ar lua în considerare varianta de a renunţa la funcţie doar în cazul unui „impediment fizic grav”.

Predecesorul papei Francisc, Benedict al XVI-lea, a fost primul papă care a demisionat în aproximativ 600 de ani, invocând constrângerile asociate vârstei înaintate. El şi-a dat demisia în februarie 2013, la vârsta de 85 de ani, şi a continuat să trăiască încă aproape zece ani, încetând din viaţă la vârsta de 95 de ani.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *