Papa este într-o stare bună de sănătate înainte de Paște

Papa Francisc se simte mai bine ca stare de sănătate în preajma sărbătorii pascale. Papa și-a reînnoit propriul jurământ de hirotonire în ziua în care Biserica Romano-Catolică marchează întemeierea preoției de către Isus în noaptea dinaintea crucificării potrivit Reuters.

Francisc, care și-a redus recent discursurile din cauza oboselii legate de crizele de bronșită și gripă, a citit o omilie lungă în timpul „Liturghiei Crismului” din Joia Mare în Bazilica Sf. Petru.
Suveranul Pontif i-a îndemnat pe preoți să fie plini de compasiune, să recunoască atunci când „s-au abătut de pe calea sfințeniei” și să evite duplicitatea, necinstea și ipocrizia.

În timpul slujbei, bătrânul papă în vârstă de 87 de ani și-a reînnoit jurămintele împreună cu mii de preoți din bazilică și uleiuri binecuvântate care vor fi folosite în sacramentele Bisericii.
Joia Sfântă comemorează ziua Tainei Cinei a lui Isus împreună cu apostolii săi, în noaptea dinaintea morții.

În Vinerea Mare, ziua în care creștinii comemorează răstignirea lui Isus, Francisc urmează să țină o slujbă, „Patimile Domnului”, în Bazilica Sf. Petru și apoi să participe la o procesiune tradițională de seară Via Crucis (Drumul Crucii) la Colosseumul Romei.

Urmează apoi sâmbătă, slujba Privegherii Paștilor, apoi duminică va citi mesajul și binecuvântarea sa de două ori pe an „Urbi et Orbi” (către oraș și lume) de pe balconul central al Sf. Petru, către zeci de mii de oameni din piață.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *