După incendiu: Pacienții se întorc la Spitalul de Copii, care își reia activitatea

Ieri seară, în jurul orei 22.30, un transformator electric a expodat, apoi a luat foc, la Centrul de Recuperare pentru Copii ”Nicolae Robănescu” din Capitală.

A izbucnit un incendiu puternic, care a degajat și mult fum, iar mai multe autospeciale ale ISU au intervenit de urgență la fața locului.

Pentru a nu fi afectați de fum și de o eventuală extindere a flăcărilor, s-a luat decizia ca 110 pacienţi şi aparţinători ai acestora să fie evacuaţi din saloane. Toți copiii au fost transportaţi, în cursul nopții, la Spitalul ”Marie Curie”, care se află în imediata apropiere.

Ciolacu: Transformatorul ars era nou, în garanție

Premierul Marcel Ciolacu a mers, în această dimineață, la spitalul unde a avut loc incendiul și a stat de vorbă cu medicii și personalul care răspunde de securitatea la incendiu a unității medicale. Potrivit premierului, transformatorul care a ars era nou, aflându-se în garanție, fiind o investiție făcută chiar de spital.

 În incendiu, ar fi fost afectat doar un singur salon, a mai spus premierul Marcel Ciolacu, care a precizat că există o anchetă în curs pentru a se stabili cum a pornit focul.

”Transformatorul a fost achitat de către spital, era în garanţie, era nou, dar sunt ferm convins că cei abilitaţi să facă această anchetă vor veni cu lămuririle. Mi-aş dori foarte mult să fie într-o perioadă mai mult decât rezonabilă”, a afirmat el.

Premierul a anunţat că împreună cu ministrul Sănătăţii şi cu secretarul de stat Raed Arafat vor face un plan de acţiune pe perioada următoare în privinţa spitalelor.

Pacienții, transportați înapoi la spital

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a anunţat că a pus la dispoziţia Spitalului ”Nicolae Robănescu” un generator electric pentru alimentarea unităţii medicale până la remedierea situaţiei.

De asemenea, ISU a transportat, cu două autospeciale, toți pacienţii evacuaţi la Spitalul ”Marie Curie” către Spitalul Robănescu, unde urmează să-și reia astăzi tratamentele de recuperare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *