OSCE trimite echipă specială în România pentru evaluarea alegerilor comasate

Copeședinta partidului REPER, Ramona Strugariu, a anunțat că demersurile sale și ale altor eurodeputați privind restricțiile asupra drepturilor electorale impuse de Guvernul Ciolacu au dus la decizia trimiterii unei Misiuni Speciale de Evaluare a alegerilor europarlamentare și locale de pe 9 iunie în România, potrivit Euractiv.

Într-un comunicat de presă emis de formațiune, Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului a confirmat intenția de a trimite o echipă specială în țară.

Misiunea OSCE se va concentra asupra evaluării impactului modificărilor legislative în domeniul electoral, survenite cu mai puțin de 3 luni înaintea scrutinului, și asupra restricțiilor impuse unor partide politice, inclusiv REPER, în ceea ce privește reprezentarea în Biroul Electoral Central sau în secțiile de votare.

Ramona Strugariu a subliniat importanța apărării unui cadru democratic și a respectării principiilor democratice, indiferent de partidele aflate la guvernare.

„Ei pregătesc și o misiune pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare din toamnă. Partidul REPER continuă demersurile pentru apărarea unui cadru democratic fără de care România europeană nu ar exista. Democrația trebuie apărată și respectată indiferent de partidele aflate la putere”, a afirmat Ramona Strugariu.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *