Oroszországban a moszkvai támadást követően jelentősen nőtt az újoncok száma

Oroszországban jelentősen megnőtt azoknak a száma, akik szerződést kötnek a fegyveres erőkhöz, miután a múlt hónapban halálos támadást követtek el egy Moszkva melletti koncertterem ellen. Az orosz védelmi minisztérium szerdán közölte, hogy az idei év óta több mint 100 ezren kötöttek szerződést a hadsereggel, ebből körülbelül 16 ezren az elmúlt 10 napban.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye kimutatta, hogy a múlt héten, különböző orosz városokban tartott interjúk során a jelöltek többsége a 2024. március 22-i moszkvai régióban történt tragédia áldozatainak megbosszulását jelölte meg a szerződés aláírásának fő okaként. szerződést köt a hadsereggel.

Legalább 144-en haltak meg a Moszkva külvárosában található Crocus City Hall koncertterme elleni fegyveres támadásban, amely támadást az Iszlám Állam fegyveres csoport vállalta. Bár Oroszország azt állította, hogy a támadók kapcsolatban állnak Ukrajnával, ezt Kijev hevesen tagadta, az Egyesült Államok pedig elutasította, a katonai toborzás továbbra is növekszik az ukrajnai katonai erőfeszítések támogatására, immár harmadik éve.

Vlagyimir Putyin elnök 2022 szeptemberében kezdeményezte a 300 000 fős toborzás tervezetét, de kijelentette, hogy az önkéntes hadkötelesek nagy száma miatt nincs szükség további kötelező mozgósításra. Ráadásul idén március végén Putyin új rendeletet írt alá a féléves katonai sorozásról, amelyben 150 ezer férfit hívnak be katonai szolgálatra.

Az orosz városok plakátjai hazafiként és hősként dicsérik az Ukrajnában harcoló katonákat. A magasabb bérek és a hazafias motiváció vonzó tényező azok számára, akik polgári munka helyett katonai pályára lépnek.

Oroszország, amely 2022 februárjában megszállta Ukrajnát, lassan haladt előre az elmúlt két hónapban, miután az ukrán ellentámadás tavaly nem hozott jelentős eredményeket. Szergej Sojgu védelmi miniszter a múlt hónapban jelentette be, hogy Moszkva két új páncéloshadtesttel és 30 új hadosztálysal és dandárral erősíti meg hadseregét az év végéig.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *