Oroszország állampolgárságot ad azoknak a külföldieknek, akik csatlakoznak a hadsereghez

Vlagyimir Putyin, az Orosz Föderáció elnöke csütörtökön aláírta azt a rendeletet, amely megnyitja az utat az orosz állampolgárság megadásához azoknak a külföldieknek, akik az ukrajnai konfliktus idején szerződést kötnek az orosz hadsereggel – derül ki az EFE tájékoztatásából.

A dokumentumot Oroszország hivatalos jogi információs portálján tették közzé, és Putyin elnök december 14-i nyilatkozatait követi, amikor bejelentette, hogy naponta mintegy 1500 ember ír alá szerződést az orosz hadsereggel.

A rendelet értelmében azoknak a külföldi katonáknak, akik egészségügyi okokból nyugdíjba vonulnak, vagy akik már teljesítették az orosz fegyveres erőkkel kötött szerződésüket, joguk van orosz állampolgárságért folyamodni. Emellett családtagjaik is igényelhetnek majd orosz útlevelet.

December végén Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács alelnöke megerősítette, hogy 2023 folyamán mintegy félmillió ember vonult be szerződés alapján az orosz hadseregbe. összesen 640 000 személyt jelez, akik jelenleg hivatásos szerződéssel katonai szolgálatot teljesítenek.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *