Orosz támadások Ukrajnában: Legalább 8 halott és 18 sebesült

A nemzetközi hírügynökségek által hivatkozott regionális hatóságok szerint legalább 8 ember, köztük 2 gyermek meghalt, és további 18-an megsérültek a csütörtök éjszaka és péntek közötti orosz támadásokban a dél-ukrajnai Dnyipropetrovszk régióban.

Serghei Lisak regionális kormányzó arról számolt be, hogy Dnyipro városában egy ötemeletes épület lángokban állt, részben megsemmisült, és a Dnyiprotól nyugatra fekvő Krivoj Rog város területén is károkat észleltek.

A dnyipropetrovszki regionális tanács vezetője, Mikola Lukasuk megerősítette, hogy két ember meghalt és tizenöten megsérültek a Dnyipro központjában található épület legfelső két emeletét tönkretevő csapásokban.

A Dnyiprotól délkeletre fekvő Szinelnikivszki körzetben egy nő meghalt, két másik személy pedig megsérült, köztük egy 14 éves lány – közölte Lukasuk a Telegram hálózaton.

Olekszandr Vilkul, a helyi katonai igazgatás vezetője szerint Krivoj Rogban hárman megsérültek a város infrastruktúrája elleni támadásban.

Az ukrán válasz kapcsán az orosz belgorodi régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov bejelentette, hogy az azonos nevű város felé tartva 25 ellenséges lövedéket lőttek le, személyi sérülés nem történt, de több épület megrongálódott.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *