Orbán Viktor: ”A magyar társadalom sokkal pluralistább, szabadabb és békésebb, mint a német társadalom”

Orbán Viktor miniszterelnök október közepén tett látogatást Berlinben, Olaf Scholz német kancellárnál. Útjáról tett benyomása szerint Németország valóban multikulturálissá vált, így a német és magyar világok egyre inkább különböznek egymástól.

A magyar kormány teljesíti az európai bizottság kéréseit, nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a Budapester Zeitung című német nyelvű magyar lapnak. Kiemelte, bár a kormány teljesíteni fogja a követelményeket, félő, hogy a lengyel mintához hasonlóan újabb és újabb követelményekkel fordulnak majd az országhoz.

A miniszterelnök szerint „a következő 10-20 évben egyre több nyugat-európai fog hozzánk költözni” akiket az ország tárt karokkal vár. Szerinte a hasonló együttműködések mindig gyümölcsözők a befogadó országok számára, azzal a kritériummal, ha a menekültek nyugatról érkeznek, és megtanulnak magyarul, hiszen a Telex szerint a miniszterelnök nem szeretne párhuzamos társadalmakat. Ezzel a kijelentésével beharangozta a a Western Refugees Welcome! Politikáját.

Orbán szerint az európai bizottság lépései zsarolásként vannak jelen: „Büntetnek minket, és nyilvánvalóan az uniós pénzzel zsarolnak. Ennek viszont nincs jogalapja. Ez egész egyszerűen zsarolás. Mi nem vitatkozni akarunk, hanem együttműködni. Tehát ha az Európai Bizottság olyasmit kér tőlünk, ami nem mond ellent a magyar érdekeknek, akkor azt végre fogjuk hajtani. Ezért nincs bajunk a bizottság által tőlünk kért 17 pont végrehajtásával.”

Molnár Adrienn

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *