Orban își retrage veto-ul: 50 de miliarde de euro pentru Ucraina până în 2027

Astăzi, Președintele Consiliului European, Charles Michel, a anunțat că liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord privind acordarea de sprijin financiar pentru Ucraina până în anul 2027.

Toți cei 27 de lideri au fost de acord asupra unui pachet suplimentar de sprijin în valoare de 50 de miliarde de euro, inclus în cadrul bugetului Uniunii Europene.

„Acesta garantează o finanțare fermă, pe termen lung și predictibil pentru Ucraina”, a subliniat Michel într-o declarație postată pe X, la scurt timp după începerea oficială a ședinței Consiliului joi.

Realizarea acestui acord a fost posibilă după o serie de negocieri intense, în special după ce un grup restrâns de lideri, printre care președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și liderii Franței, Germaniei și Italiei, au avut o întâlnire în spatele ușilor închise cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán.

În urma discuțiilor, Orbán a renunțat la veto-ul său asupra pachetului de finanțare pentru Ucraina, deschizând calea pentru finalizarea acestui acord.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *