Oradea, pe locul 6 în Europa, în topul destinaţiilor preferate de turişti

Oradea a reuşit, în urma voturilor a peste 500.000 de turişti din întreaga lume, să ocupe locul 6 în topul destinaţiilor potrivite atât pentru călătoriile de tip city-break, cât şi pentru vacanţele prelungite, se arată într-o postare pe contul de Facebook al Ministerului Turismului.

Conform clasamentului Europe’s Best Destinations, ”Oradea este un oraș care se bucură din plin de fiecare anotimp și pulsează energie într-un peisaj arhitectural surprinzător, devenind una dintre cele mai cunoscute destinații ale regiunii pentru un turism lent și fără stres.

Situată la granița de vest a României, la numai 490 km de Viena, Oradea a resimțit influența Occidentului în fiecare moment al lungii sale istorii. Patrimoniul arhitectural din Oradea este unic, astfel încât a fost votat cel mai frumos oraș Art Nouveau din Europa.

Oradea este orașul tinerilor, al sănătății și al relaxării. A fost votat „Cel mai frumos oraș din România”. Având o agendă incredibilă de evenimente, care s-a extins pe tot parcursul anului, Oradea este destinația perfectă pentru turiștii de city break. Pasionații de cultură se pot bucura de o gamă impresionantă de expoziții în muzeele locale și se pot relaxa în timpul unuia dintre spectacolele Filarmonicii sau Teatrului. Parcul acvatic Nymphaea este locul perfect pentru a-ți încărca bateriile, pe o suprafață de 7 hectare, cu 10 tobogane cu apă și 15 piscine”.

Pe primul loc în clasament se află capitala slovenă Ljubljana, urmată de Marbella (Spania), Amiens (France) Plovidv (Bulgaria) și Leuven (Belgia). După Oradea (locul 6), se clasează Londra (Marea Britanie), Nijmegen (Olanda), Lahti (Finlanda) și Istanbul (Turcia).

Surprinde poziționarea abia pe locurile 11-15, în ordine, a Coastei Amalfitane, Pragăi, Romei, Bavariei și Atenei.

B. Horia

Facebook

Comentarii

57 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *