Opoziția britanică vrea suspendarea vânzărilor de arme către Israel

Principalele partide britanice de opoziție, împreună cu anumiți parlamentari din majoritatea conservatoare, își exprimă susținerea pentru o posibilă suspendare a vânzărilor de arme către Israel, în urma tragicului incident din Gaza. Șapte lucrători umanitari, printre care trei cetățeni britanici, au fost uciși într-un atac aerian israelian.

Laburiștii, aflați în fruntea sondajelor pentru a forma următorul guvern, au adoptat o abordare nuanțată asupra situației, exprimând că vânzările de arme ar trebui oprite doar în cazul în care avocații constată încălcarea de către Israel a legilor internaționale.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că bombardamentul a fost un accident neintenționat, iar armata sa a promis că va efectua o anchetă independentă asupra incidentului.

În ciuda acestor solicitări, ministrul britanic al apărării a subliniat că exporturile militare către Israel reprezintă doar 0,4% din totalul vânzărilor de armament ale Marii Britanii la nivel global, subliniind relativitatea impactului acestor vânzări în contextul general al comerțului de arme.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *