ONU estimează la 1,2 miliarde de dolari ajutoarele umanitare pentru Gaza și Cisiordania

ONU estimează la 1,2 miliarde de dolari ajutoarele umanitare care ar fi necesare pentru locuitorii din Fâşia Gaza şi Cisiordania, până la sfârşitul acestui an, a indicat Biroul de coordonare a acţiunilor umanitare, citat de AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

”Costul pentru a răspunde nevoilor a 2,7 milioane de persoane – adică întreaga populaţie din Gaza şi 500.000 de persoane din Cisiordania ocupată – este estimat la 1,2 miliarde de dolari”, afirmă biroul ONU.

Acesta atrage atenţia că apelul iniţial la strângere de fonduri lansat în ziua de 12 octombrie, când estima necesarul la 294 milioane de dolari, este acum cu totul insuficient.

Agenţia ONU insistă, de asemenea, pe un acces sigur şi durabil la toate persoanele în nevoie acolo unde se găsesc, un flux suficient de produse umanitare şi, mai ales, carburant.

Israelul interzice introducerea de carburanţi în Fâşia Gaza, considerând că ar putea fi folosit în scopuri militare.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, care a sosit în această dimineaţă la Tel Aviv, ar urma să facă presiuni asupra Israelului pentru a asigura protecţia civililor palestinieni din Gaza.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *