ONU: 10.000 de civili și-au pierdut viața în războiul din Ucraina

Cel puţin 10.000 de civili au fost ucişi în Ucraina de la începutul războiului, a transmis Organizaţia Naţiunilor Unite, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, numărul morţilor va fi probabil „considerabil mai mare”, mai spune oficialii ONU.

Peste 18.500 de civili au fost răniţi, în cele 21 de luni de război.

Aflat ieri într-o vizită în Ucraina, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a avertizat Ucraina că o decizie rapidă privind începerea negocierilor de aderare la UE nu poate fi luată, totuși, în calcul.

Unele state membre ale UE au spus clar că „ar dori să se gândească cu atenţie” înainte de a decide cu privire la următorul pas al procesului, a declarat politicianul belgian la Kiev.

Michel a afirmat că statele membre continuă să „lucreze din greu pentru a încerca să construiască o poziţie unită în Consiliul European” înainte de summitul UE din decembrie.

El a subliniat, de asemenea, că există o opinie în rândul câtorva membri că trebuie făcut mai mult pentru a accelera procesul pentru statele din Balcanii de Vest. În ciuda semnalelor prudente de la Bruxelles, Ucraina continuă să spere la începerea oficială a negocierilor de aderare la UE până la sfârşitul anului.

Consiliul European a acordat Ucrainei statutul de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană în iunie 2022. Kievul aşteaptă în prezent o decizie privind începerea oficială a negocierilor de aderare.

Facebook

Comentarii

164 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *