Olanda blochează exporturile de înaltă tehnologie către China

Guvernul olandez a anunțat miercuri că impune noi controale la exportul de echipamente de fabricare a microcipurilor, cedând presiunilor americane de a bloca vânzarea către China a unora dintre cele mai avansate produse pe bază de semiconductori.

La sfârșitul lunii ianuarie, SUA și Olanda au ajuns la un acord privind introducerea de noi restricții la exportul de tehnologie avansată de microcipuri către China, dar până acum, guvernul olandez nu a comentat public acest lucru. Acordul, care a inclus și Japonia, implică singurele trei țări în care se află producători de mașini avansate pentru imprimarea microcipurilor. Este o inițiativă condusă de SUA pentru a sugruma furnizarea de cipuri de ultimă generație către China.

„Având în vedere evoluțiile tehnologice și contextul geopolitic, guvernul a ajuns la concluzia că este necesar pentru securitatea (inter)națională să extindă controalele existente la export privind echipamentele specifice de fabricare a semiconductoarelor”, a scris ministrul comerțului exterior, Liesje Schreinemacher, într-o scrisoare adresată legislatorilor olandezi și publicată miercuri seara.

Guvernul olandez dorește să împiedice ca tehnologia olandeză să fie utilizată în sisteme militare sau în arme de distrugere în masă, a scris Schreinemacher, reluând astfel raționamentul SUA atunci când și-a impus propriile controale la export în octombrie. De asemenea, Olanda vrea să evite pierderea poziției sale de lider în producția de instrumente de ultimă generație pentru fabricarea cipurilor: Schreinemacher a declarat că guvernul dorește să mențină „leadership-ul tehnologic olandez”.

Deși China nu este menționată în mod explicit în scrisoarea lui Schreinemacher, noua politică vizează eforturile Chinei de a depăși SUA și alte țări precum Taiwan, Coreea de Sud, Japonia și principalele țări europene în lanțul global de aprovizionare cu microcipuri. Noile restricții la export reprezintă o lovitură pentru ASML, lider mondial în producția de mașini avansate de imprimare a microcipurilor, cu sediul la Veldhoven, în sudul Olandei.

Facebook

Comentarii

150 de răspunsuri

  1. Hello,

    I’m Abi, an English SEO copywriter and content writer. I excel in crafting blogs, articles, e-commerce product descriptions, SEO content, website content, business service descriptions, newsletter content, brochures, proofreading, social media captions, LinkedIn content, and SOPs.

    My rate is USD 40 for every 1000 words of content. If you don’t have time to plan out your content, we can help you with that.

    Feel free to email me at Contentwriting011994@outlook.com with any current requirements.

    Thanks,

    Abi

  2. Hi!

    Sitemap For Your Website – add it to Google and other Search Engines.

    The Sitemap.xml of your website can be submitted with all links to Google and other search engines.

    *Get sitemap.xml with full links of your website
    *Add your website sitemap to search engines

    Visit website to see the 5 bucks offer:
    https://activechat-workers-moderators.com/members/post/174_.html

    Thanks in advance!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *