Olanda susține interzicerea turiștilor ruși în UE

Olanda va susține propunerile de interzicere a accesului turiștilor ruși în Uniunea Europeană, a declarat marți ministrul olandez de externe, Wopke Hoekstra.

Olanda susține interzicerea vizelor pentru turiștii ruși în UE

„Am dori să facem o diferență între statul rus și cetățenii săi. Dar, în același timp, vedem că, de departe, cei mai mulți oameni care vin aici sunt ruși bogați care au adesea legături cu regimul”, a declarat Hoekstra pentru postul olandez de televiziune RTL.

Pe de altă parte, Uniunea Europeană nu trebuie să împiedice turiștii ruși să viziteze blocul comunitar, au declarat Germania și Franța înainte de o reuniune a miniștrilor de externe de la Praga, care va discuta cererile statelor baltice și ale altor state membre de interzicere a vizelor.

„Deși înțelegem preocupările unor state membre în acest context, nu trebuie să subestimăm puterea de transformare a experienței directe a vieții în sistemele democratice, în special pentru generațiile viitoare. Politicile noastre în materie de vize ar trebui să reflecte acest lucru și să permită în continuare contactele interumane în UE cu cetățenii ruși care nu au legături cu guvernul rus.„, se arată într-un document franco-german consultat marți de Reuters.

În cursul zilei de marți, miniștrii de externe ai UE se reunesc la Praga pentru o reuniune de două zile.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *