Olanda negociază cu SUA restricțiile privind semiconductorii chinezești

Ministrul olandez al Comerțului, Liesje Schreinemacher, a declarat vineri că Olanda poartă discuții cu guvernul SUA cu privire la noi restricții legate de exportul de echipamente de semiconductori către China.

Sub presiunea SUA, guvernul olandez nu a permis din 2018 celei mai mari companii din țară, producătorul de echipamente pentru semiconductori ASML Holdings NV, să obțină licențe pentru a expedia cele mai avansate utilaje ale sale în China, deoarece acestea sunt considerate echipamente „cu dublă utilizare”, cu potențiale aplicații militare.

Noile restricții de export ale SUA privind echipamentele pentru cipuri, anunțate în octombrie, depășesc definițiile convenite în prezent la nivel internațional cu privire la ceea ce constituie echipamente cu dublă utilizare.

„Ei bine, purtăm discuții cu SUA, evident că ei și-au anunțat măsurile unilaterale. Nu pot să comentez cu adevărat ce ar fi acceptabil pentru Olanda. Evident, ne cântărim propriile interese. Interesul nostru de securitate națională este de cea mai mare importanță”, a declarat Schreinemacher reporterilor la Bruxelles, citat de Reuters.

În timp ce mașinile ASML sunt fabricate în Europa cu puține piese americane, secretarul american al comerțului, Gina Raimondo, a declarat pe 3 noiembrie că se așteaptă ca țările aliate, inclusiv Olanda, să urmeze politica americană.

Facebook

Comentarii

65 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *