Olaf Scholz: Regimul lui Putin l-a ucis pe Navalnîi

Cancelarul german Olaf Scholz a acuzat regimul de la Kremlin pentru moartea politicianului de opoziţie Aleksei Navalnîi.

„La fel ca toţi ceilalţi, presupun la rândul meu că regimul a fost cel care l-a ucis”, a declarat Olaf Scholz, astăzi, la Berlin, potrivit Agerpres.

„Rusia este o dictatură, iar moartea lui este acum consecinţa unei dictaturi”, a adăugat cancelarul.

Navalnîi a murit pe 16 februarie în lagărul de prizonieri din regiunea arctică siberiană Iamal, au declarat autorităţile ruse.

Circumstanţele în care acesta a murit sunt și acum neclare. Navalnîi era slăbit de un atac cu otravă şi de izolarea repetată în lagăr. El s-ar fi prăbuşit în timp ce se antrena în curtea îngheţată a închisorii şi a murit în ciuda încercărilor de a-l resuscita.

Potrivit echipei lui Navalnîi, certificatul de deces menţionează cauze naturale.

Este dificil de spus dacă moartea lui Navalnîi va slăbi sau va întări opoziţia, a spus Scholz. „În orice caz, este clar că toţi cei care se opun au nevoie de mult curaj”, a adăugat el.

Scholz a mai spus că situaţia în Rusia este acum chiar mai periculoasă decât în timpul ultimei sale vizite la Moscova, amintind că singurul candidat prezidenţial susţinut de opoziţie a fost exclus de pe buletinul de vot.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *