Olaf Scholz neagă că ar fi fost amenințat de Vladimir Putin

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu l-a amenințat niciodată, nici pe el și nici țara lui, în urma afirmațiilor lui Boris Johnson potrivit cărora Putin l-ar fi amenințat pe fostul premier britanic cu un atac cu rachete.

„Putin nu m-a amenințat pe mine sau Germania” în conversațiile telefonice pe care cancelarul le-a avut cu liderul rus, a declarat Scholz pentru ziarul german Bild într-un interviu publicat duminică.

Într-un documentar britanic difuzat săptămâna trecută, Johnson a dezvăluit că Putin l-a amenințat într-o lungă convorbire telefonică în februarie 2022, chiar înainte ca Rusia să invadeze Ucraina. „A spus ‘Boris, nu vreau să te rănesc, dar, cu o rachetă, ar dura doar un minut’, ceva de genul acesta”, a spus Boris în documentar, referindu-se la Putin.

Presat în interviul acordat de Bild dacă Scholz a mai primit amenințări similare în timpul convorbirilor telefonice cu liderul rus, cancelarul a spus „nu”. „În convorbirile telefonice cu Putin, îi spun foarte clar lui Putin că Rusia este singura responsabilă pentru război”, a declarat Scholz.

„În conversațiile noastre telefonice, pozițiile noastre foarte diferite privind războiul din Ucraina devin foarte clare”, a spus Scholz.

Cancelarul a negat, de asemenea, că decizia Germaniei de a livra tancuri Leopard 2 Ucrainei reprezintă o amenințare la adresa Rusiei. El a spus că Germania livrează tancuri de luptă Ucrainei, alături de alți aliați, inclusiv SUA, pentru ca Ucraina „să se poată apăra singură”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *