Polițist ucis într-un atac terorist la Bruxelles

Un ofițer de poliție a murit după ce a fost înjunghiat joi seară la Bruxelles, în ceea ce anchetatorii suspectează că ar fi fost un atac terorist. Potrivit presei locale, un bărbat înarmat cu un cuțit a atacat o patrulă de poliție în jurul orei 19:15. O altă patrulă de poliție l-a împușcat pe suspect. Doi ofițeri și atacatorul au fost duși la spital, unde unul dintre polițiști a murit.

Procurorii federali investighează acum atacul ca pe un posibil incident terorist, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al Parchetului federal belgian, Eric Van Duyse.

„Se bănuiește că are legătură cu terorismul. În mod normal, trebuie să fie confirmat de anchetă”, a spus acesta. Mai multe posturi de televiziune au relatat că suspectul ar fi strigat „Allahu akbar”, ceea ce înseamnă „Dumnezeu este mare” în arabă.

De asemenea, Le Soir a relatat că suspectul a mers mai devreme în cursul zilei la o secție de poliție, spunând că va ataca poliția. El a fost dus la un spital pentru o evaluare psihiatrică, dar a fost ulterior eliberat, potrivit ziarului.

De asemenea, sindicatul polițiștilor ACV a precizat într-o postare pe Facebook că deține informații potrivit cărora suspectul și-a exprimat anterior intenția de a ataca poliția, dar nu a fost arestat.

Belgia s-a confruntat cu mai multe incidente teroriste în ultimii ani, cele mai grave fiind atentatele sinucigașe cu bombă din 2016 de la aeroportul Zaventem și de la stația de metrou Maalbeek, în apropiere de instituțiile UE, care au provocat 32 de morți și sute de răniți.

Facebook

Comentarii

61 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *