OLAF vrea acces deplin în Parlamentul European

Eforturile OLAF de a investiga practicile ilegale ce implică fondurile UE au fost îngreunate de regulile care împiedică anchetatorii să percheziționeze birourile Parlamentului European sau să aibă acces la echipamentele IT din sediile acestui for.

Anchetatorii OLAF sunt adesea restricționați în investigațiile ce vizează Parlamentul European. Acest lucru a stârnit îngrijorări în urma anchetei de corupție care implică trafic de influență și mită din partea țărilor din afara UE, precum Qatar și Maroc.

Pe fondul acestor evenimente, dar și a presiunii din partea Oficiului, într-un vot recent, Parlamentul European a acordat OLAF acces la birourile europarlamentarilor. Ville Itälä, directorul-general OLAF, a salutat decizia Parlamentului, însă a subliniat necesitatea implementării rapide a acestor măsuri.

„Este un pas uriaș înainte, dar încă nu este suficient. Acesta trebuie și implementat”, a adăugat oficialul.

Investigațiile în desfășurare ale agenției cu privire la activitățile frauduloase subliniază importanța eliminării barierelor care îi împiedică activitatea. În ciuda restricțiilor existente, OLAF a inițiat 16 investigații în ultimul an în care au fost implicați atât personalul, cât și membri ai Parlamentului European.

Facebook

Comentarii

80 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *