Rusia: Aderarea Ucrainei la NATO ar duce la al treilea război mondial

Dacă Ucraina va fi admisă în NATO, conflictul din Ucraina va escalada către al treilea război mondial, a declarat joi Alexander Venediktov, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Rusia amenință în caz de aderare a Ucrainei la NATO

Venediktov, care este adjunctul secretarului Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, un pion important al lui Putin, a declarat că, în opinia sa, cererea Ucrainei a fost una de propagandă, deoarece Occidentul a înțeles consecințele aderării Ucrainei la NATO. „Natura sinucigașă a unui astfel de pas este înțeleasă chiar de membrii NATO”, a spus el.

Președintele Putin a criticat în mod repetat Statele Unite pentru că a impulsionat extinderea NATO spre est, în special curtarea fostelor republici sovietice, precum Ucraina și Georgia, pe care Rusia le consideră ca făcând parte din propria sferă de influență.

La 21 septembrie, Putin a avertizat Occidentul că nu exagerează atunci când spune că ar fi pregătit să folosească arme nucleare, pentru a apăra Rusia, împotriva a ceea ce a numit un „șantaj nuclear” din partea marilor puteri occidentale.

Facebook

Comentarii

68 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *