Oficial chinez: SUA ar trebui să înceteze să mai impună limite Chinei

SUA ar trebui să înceteze să mai încerce să limiteze și să suprime China și să evite să creeze obstacole în calea relațiilor, i-a transmis luni ministrul chinez de externe Wang Yi omologului său american.

De asemenea, Wang a declarat, în cadrul unei convorbiri telefonice de luni cu secretarul de stat american Antony Blinken, că inspecțiile la export pe care Washingtonul le-a impus Chinei au afectat grav drepturile sale legitime și trebuie rectificate, notează Reuters.

În cadrul convorbirii, Blinken a discutat, de asemenea, despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei și despre amenințările pe care acesta le reprezintă pentru securitatea globală și stabilitatea economică, a precizat Departamentul de Stat al SUA într-o declarație separată.

SUA au subliniat în repetate rânduri necesitatea de a menține și de a păstra liniile de comunicare deschise între cele două țări, dar au evidențiat recent și consecințele în cazul în care Beijingul ar sprijini invazia Rusiei în Ucraina. Partenerul strategic al Rusiei, China, a avut o poziție fermă în ceea ce privește războiul din Ucraina, criticând sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, dar fără să sprijine sau să ajute în campania militară.

Facebook

Comentarii

51 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *