Occidentul afirmă că amenințările lui Putin trebuie luate în serios

Discursul de miercuri al președintelui rus Vladimir Putin a reprezentat o escaladare îngrijorătoare, iar amenințările pe care le-a făcut trebuie luate în serios, a declarat ministrul britanic de externe Gillian Keegan pentru Sky News.

Putin a ordonat prima mobilizare militară a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, avertizând Occidentul că, dacă va continua ceea ce el a numit „șantajul nuclear”, Moscova va răspunde cu puterea întregului său vast arsenal.

Occidentul, îngrijorat de amenințările lui Putin

„În mod clar, este ceva ce ar trebui să luăm foarte în serios, pentru că, știți, nu deținem controlul, nu sunt sigur că nici el nu deține controlul, într-adevăr. Aceasta este în mod evident o escaladare. Este înfiorător … Este o amenințare serioasă, dar una care a mai fost făcută înainte.”, a declarat Keegan.

Putin a reafirmat că obiectivul său este de a „elibera” centrul industrial Donbas din estul Ucrainei și că majoritatea oamenilor din regiune nu doresc să se întoarcă la ceea ce el a numit „jugul” Ucrainei. „Discursul general a fost în mod clar format din mai multe minciuni ale lui Putin, a fost o rescriere a istoriei”, a spus Keegan.

Avertismentul tranșant al liderului suprem al Rusiei, a cărei țară are mai multe rezerve nucleare chiar și decât Statele Unite, marchează cea mai mare escaladare a războiului de la invazia Moscovei în Ucraina din 24 februarie și a fost însoțit de decizia de a chema 300.000 de rezerviști suplimentari.

„Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, vom folosi fără îndoială toate mijloacele disponibile pentru a proteja Rusia și poporul nostru – aceasta nu este o cacealma”, a declarat Putin într-un discurs televizat către națiune.

El a făcut aceste comentarii după ce a acuzat Occidentul de „șantaj nuclear”, afirmând că oficiali guvernamentali de rang înalt din mai multe țări NATO „de frunte”, fără nume, au vorbit despre o posibilă utilizare a armelor nucleare împotriva Rusiei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *