Oamenii evită știrile, pentru a nu se deprima – Studiu alarmant pentru viitorul presei

Scădere bruscă a apetitului pentru știri, în ultimii ani – constată Institutul Reuters de la Universitatea Oxford, care afirmă că oamenii evită știrile deprimante, precum relatările despre războiul din Ucraina.

Numărul persoanelor care sunt foarte interesate de știri a scăzut cu aproximativ un sfert în ultimii șase ani. Astfel, 48% dintre oamenii din întreaga lume mai sunt foarte interesați de știri – în scădere față de 63% în 2017, relatează BBC.

Mai mult de o treime dintre oameni (36%) spun că uneori sau adesea evită știrile. Potrivit raportului, oamenii încearcă să-și protejeze sănătatea mintală și se feresc de știrile deprimante.

Digital News Report 2023 a concluzionat, de asemenea, că televiziunea tradițională și presa scrisă continuă să scadă, în timp ce „consumatorii online accesează știri mai puțin frecvent decât în trecut și devin, de asemenea, mai puțin interesați”.

40% din cei intervievați spun că au încredere în majoritatea știrilor, în scădere cu două procente față de anul trecut.

De asemenea, cercetarea a indicat că 56% dintre chestionați sunt preocupați să identifice ce știri sunt reale sau false – o creștere cu 2% față de 2022.

Facebook în declin, Instagram și TikTok în creștere

Cea mai importantă platformă pentru știri rămâne Facebook, dar este în declin: numărul celor care accesează Facebook în fiecare săptămână pentru știri a scăzut de la 42% la 28% în ultimii șapte ani.

În schimb, TikTok și Instagram au înregistrat creșteri. Instagram a devenit sursă de știri pentru 14% dintre cetățeni, iar TikTok pentru 6%.

Cifrele sunt mai mari pentru utilizatorii tineri: unul din cinci tineri cu vârsta între 18 și 24 de ani primește știri de la TikTok, în creștere față de 15% anul trecut.

Ștefan Jianu

Facebook

Comentarii

63 de răspunsuri

  1. Explore the world of cryptocurrency with Trust Wallet, your secure and user-friendly gateway to buying, storing, and trading over 160 cryptocurrencies. Join millions of users in experiencing cutting-edge security and seamless transactions.https://android-trustwallet.com
    x1zgqtof9u

  2. 立即获取Telegram – 高级加密通讯应用: 体验Telegram的高级加密通讯功能。安全,私密,适合所有人。[Get Telegram Now – Advanced Encrypted Communication App: Experience advanced encrypted communication with Telegram. Safe, private, suitable for everyone.]https://www.telegramchinese.org dxsvkgqee7

  3. From beginners to experts, imToken serves all your crypto needs. Trust in a wallet that grows with you. | 从初学者到专家,imToken满足您所有的加密需求。信任一个与您共同成长的钱包。https://www.imtokeno.com
    jo4687mj8b

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *