O nouă vizită a unui ministru britanic în Taiwan stârnește furia Chinei

Un ministru britanic va efectua o vizită în Taiwan săptămâna aceasta, unde se va întâlni pentru discuții comerciale cu președintele Tsai Ing-wen. Această vizită reprezintă cel mai recent angajament la nivel înalt dintre un guvern occidental și insula guvernată democratic și a atras o reacție furioasă din partea Beijingului.

Departamentul pentru Comerț Internațional al Marii Britanii a declarat că Greg Hands, ministrul de stat pentru comerț și, de asemenea, membru al parlamentului, se va întâlni cu Tsai Ing-wen în timpul unei vizite oficiale de două zile.

„Vizitarea personală a Taiwanului este un semnal clar al angajamentului Marii Britanii de a stimula legăturile comerciale dintre Regatul Unit și Taiwan. La fel ca Marea Britanie, Taiwanul este un campion al comerțului liber și echitabil susținut de un sistem comercial global bazat pe reguli”, a declarat biroul său într-un comunicat.

În cadrul unei conferințe din Beijing, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Zhao Lijian a declarat că țara acestuia se opune cu hotărâre oricărei forme de schimburi oficiale între oricare țară și Taiwan.

„Îndemnăm partea britanică să oprească orice formă de schimburi oficiale cu Taiwan și să nu mai trimită semnale greșite forțelor separatiste pentru independența Taiwanului”, a declarat acesta.

China consideră Taiwanul parte din propriul său teritoriu și se opune cu tărie oricăror interacțiuni oficiale dintre Taipei și guvernele străine, considerând că este o dovadă de sprijin pentru separarea Taiwanului de China.

Facebook

Comentarii

87 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *