O nouă reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova-UE

Cea de-a şaptea reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană va avea loc săptămâna viitoare la Bruxelles. Aceasta va fi prima şedinţă a Consiliului după obţinerea de către Republica Moldova a statutului de candidat pentru aderarea la UE, a anunţat şefa guvernului de la Chişinău, Natalia Gavriliţa, informează MOLDPRES.

Potrivit oficialului moldovean, printre subiectele ce vor fi abordate la reuniune se numără dialogul politic şi reformele, cooperarea economică şi sectorială, în special în domeniul energetic, chestiuni legate de comerţ şi cooperarea în domeniul politicii externe şi de securitate.

„Un subiect important va fi armonizarea legislaţiei naţionale, acel plan de acţiuni asupra căruia lucrăm pentru implementarea celor nouă condiţii formulate de Comisia Europeană pentru iniţierea negocierilor (de aderare). Împreună cu mai mulţi miniştri vom continua să discutăm cu Comisia Europeană despre cum putem gestiona provocările cu care se confruntă cetăţenii noştri”, a informat premierul Republicii Moldova.

„Vom discuta despre procurarea în comun a resurselor energetice, extinderea cotelor de export pentru produsele moldoveneşti şi în general despre accesul antreprenorilor şi produselor noastre pe piaţa UE. Vom discuta despre proiecte de infrastructură şi proiecte pentru dezvoltarea comunităţilor locale’, a adăugat Natalia Gavriliţa.

Cea de-a şasea reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană a avut loc în anul 2021.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *