O explozie la un depozit de bombe a declanșat un incendiu la Berlin

Exploziile de la un depozit de muniții au provocat un incendiu de proporții într-o pădure din vestul Berlinului. Situl din pădurea Grunewald este folosit de poliția germană pentru a depozita și detona muniția neexplodată, adesea din al Doilea Război Mondial, care continuă să fie dezgropată în timpul construcției.

Eforturile pompierilor au fost îngreunate de explozii sporadice care puteau fi văzute și auzite la kilometri distanță. Se pun întrebări cu privire la motivul pentru care instalația se află într-o pădure predispusă la incendii. Aproximativ 140 de pompieri se află la fața locului și au stabilit un perimetru de siguranță de 1.000 m din cauza exploziilor continue.

Explozie la un depozit de armament în Berlin

„Am avut combustii și detonări asemănătoare unor explozii. Zburau resturi prin aer, ceea ce a dus la un pericol ridicat pentru viața primilor respondenți, astfel că aceștia au trebuit să se retragă”, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor din Berlin, Thomas Kirstein, pentru reporterii aflați la fața locului.

Deși situația a fost „extrem de extraordinară”, a adăugat el, nu a existat „niciun pericol pentru berlinezi”. Un tanc al armatei a fost trimis pentru a evacua munițiile din depozitul care este administrat de unitățile de eliminare a armelor din cadrul poliției din Berlin.

Roboți de deminare și drone telecomandate sunt, de asemenea, folosite pentru a ajuta la evaluarea situației, potrivit presei germane. Joi după-amiază, incendiul nu era încă sub control și arsese 15.000 de metri pătrați din pădure, au declarat autoritățile. La locul exploziei sunt depozitate muniții de toate dimensiunile, inclusiv artificii. Videoclipurile partajate online arată cât de mari au fost unele dintre explozii, iar artificiile explodează în culori deasupra vârfurilor copacilor.

Pompierii se luptă, de asemenea, cu un val de caniculă nimicitor, la Berlin fiind prognozată o temperatură de 37 de grade Celsius pentru joi. Pădurea suferă din cauza secetei și este „uscată până la os”, a declarat Jan Thomsen de la Departamentul pentru Mediu pentru postul de radio Deutsche Welle.

Autoritățile au precizat că niciun elicopter de stingere a incendiilor nu a fost disponibil pentru a ajuta, deoarece acestea erau deja ocupate în estul Germaniei, unde au avut loc zile întregi de incendii de vegetație.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

63 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *