FMI s-a întors. Urmează majorări de taxe și impozite?

O misiune a Fondului Monetar Internaţional vine astăzi la Bucureşti, pentru a analiza recentele evoluţii economice şi financiare, potrivit Digi24.ro.

Radu Oprea, ministrul Economiei, a declarat că este una dintre întâlnirile periodice cu autoritățile române. El a subliniat că oficialii FMI trebuie să ia în calcul angajamentele guvernanților de a nu mări taxele și impozitele în 2024.

La evaluarea din septembrie anul trecut, delegația FMI a recomandat Guvernului să elimine scutirile din sistemul de impozitare şi să se gândească la o impozitare progresivă.

„Ceea ce a spus premierul este că în acest an, în 2024, nu vor crește taxe și impozite în România și de acest lucru trebuie să țină cont toți partenerii noștri de dialog, inclusiv cei care verifică progresul pe care România îl are, cum e și FMI”, a spus ministrul.

Misiunea FMI va sta în România până la 1 februarie 2024. Ultima vizită la Bucureşti a echipei FMI s-a derulat la sfârșitul lui septembrie 2023.

Atunci, experții au estimat o creştere economică de 2,3% pentru România în 2023 și de 2,7% în 2024. Prognozele FMI au anunțat tot atunci un deficit bugetar de 6% din PIB în 2023 și de 5% în 2024, potrivit Ziarului Financiar.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *