O delegație de parlamentari americani sosește în Taiwan

O delegație de legislatori americani a sosit miercuri în Taiwan, într-o călătorie neanunțată anterior, fiind cel mai recent grup de înalți oficiali din această țară care vizitează insula, sfidând Beijingul, care a reacționat cu furie la astfel de călătorii, notează Reuters.

Ambasada de facto a SUA în Taiwan a declarat că cei opt legislatori, conduși de Stephanie Murphy, o democrată din Florida care face parte din Comisia pentru servicii armate a Camerei Reprezentanților, vor rămâne până vineri, în cadrul unei vizite mai ample în regiunea Indo-Pacific.

„Delegația se va întâlni cu înalți lideri taiwanezi pentru a discuta despre relațiile dintre SUA și Taiwan, securitatea regională, comerțul și investițiile, lanțurile de aprovizionare globale și alte probleme semnificative de interes reciproc”, a adăugat aceasta.

China consideră Taiwanul, guvernat democratic, ca fiind propriul său teritoriu, respingând obiecțiile puternice ale guvernului de la Taipei. Luna trecută, China a desfășurat exerciții militare în apropierea Taiwanului, în urma unei călătorii la Taipei a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, și de atunci și-a continuat activitățile militare în jurul insulei.

De atunci, alți legislatori americani au venit după călătoria lui Pelosi, precum și guvernatorul statului american Arizona.

Exercițiile militare chineze au inclus lansări de rachete balistice, dintre care unele au survolat capitala insulei, Taipei, și au simulat atacuri aeriene și maritime pe cer și în apele din jurul Taiwanului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *