O delegaţie a rebelilor houthi, în vizită la Kremlin

O delegaţie a rebelilor houthi din Yemen s-a aflat, ieri, la Moscova, relatează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al houthi, Mohammed Abdulsalam, a indicat că delegaţia sa s-a întâlnit la Moscova cu ministrul adjunct de externe Mihail Bogdanov, emisarul Kremlinului pentru Orientul Mijlociu şi ţările din Africa.

Cele două părţi au discutat despre „necesitatea de intensificare a eforturilor internaţionale pentru exercitarea de presiuni asupra SUA şi Israelului pentru a pune capăt războiului în Fâşia Gaza şi pentru a se livra mai degrabă ajutor umanitar decât de a se militariza Marea Roşie”.

La rândul său, Ministerul rus de Externe a „condamnat puternic” loviturile americane şi britanice în cursul discuţiilor cu delegaţia houthi, apreciind că acestea sunt de natură „să destabilizeze situaţia regională”.

Această vizită survine într-un context regional extrem de tensionat în care, în marja conflictului între Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas, SUA şi Marea Britanie au efectuat recent lovituri împotriva poziţiilor houthi în Yemen, acuzaţi de perturbarea comerţului mondial după ce aceştia şi-au înmulţit atacurile asupra navelor în Marea Roşie şi în Golful Aden.

Săptămâna trecută, o delegaţie a Hamas s-a aflat la Moscova pentru discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului rus de Externe, pentru a doua oară de la începutul războiului în Fâşia Gaza.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *