Nvidia oferă un nou cip avansat pentru China, în timp ce respectă regulile SUA

Producătorul american de cipuri Nvidia Corp oferă Chinei un nou cip avansat care respectă recentele reguli de control al exporturilor menite să împiedice tehnologia de ultimă oră să ajungă în mâinile Chinei, a confirmat luni compania.

Cipul, denumit A800, reprezintă primul efort raportat al unei companii americane de semiconductori de a crea procesoare avansate pentru China care respectă noile reguli comerciale americane. Nvidia a declarat că limitările la export ar putea să o coste sute de milioane de dolari în venituri.

Reglementările americane stabilite la începutul lunii octombrie au interzis efectiv exportul de microcipuri avansate și echipamente pentru producerea de cipuri avansate de către producătorii chinezi de cipuri, parte a unui efort de a împiedica industria de semiconductoare din China și, la rândul său, armata.

La sfârșitul lunii august, Nvidia și Advanced Micro Devices Inc AMD.O au declarat că cipurile lor avansate, inclusiv cipul pentru centre de date A100 al Nvidia, au fost adăugate pe lista de control al exporturilor de către Departamentul de Comerț al SUA. Nvidia A800 poate fi folosit în locul A100 și ambele sunt GPU-uri, sau unități de procesare grafică.

Astfel de cipuri avansate pot costa mii de dolari fiecare, potrivit Reuters.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *