Cererile de azil în UE au crescut cu 28% în primul semestru al anului. Favorita: Germania

Agenția pentru azil a Uniunii Europene a anunțat marți că numărul cererilor de azil înregistrate în Uniunea Europeană, Elveția și Norvegia în primul semestru al acestui an a înregistrat o creștere semnificativă de 28% față de aceeași perioadă a anului 2022. Aceste cifre au fost dezvăluite într-un comunicat de presă emis de Agenție și au fost preluate de către AFP.

Conform datelor furnizate de Agenția UE, un număr de 519.000 de cereri de azil au fost depuse în primele șase luni ale anului 2023, iar tendințele actuale indică faptul că acest număr ar putea depăși 1 milion până la sfârșitul acestui an. Printre cei mai numeroși solicitanți se numără persoane din Siria, Afganistan, Venezuela, Turcia și Columbia, aceștia reprezentând 44% din totalul cererilor.

Este de remarcat că numărul cererilor de azil înregistrate în primul semestru al acestui an este cel mai ridicat pentru această perioadă din an, depășind recordurile din 2015-2016, în timpul afluxului masiv de refugiați provocat mai ales de conflictul din Siria, când au fost înregistrate 1,3 milioane de cereri în 2015 și 1,2 milioane în 2016. În comparație, în 2022, au fost înregistrate 994.945 de cereri.

Germania a fost țara care a primit cel mai mare număr de dosare de azil în 2023, cu aproximativ 30% din total, urmată de Spania (17%) și Franța (16%).

Cu toate acestea, creșterea semnificativă a cererilor de azil a pus sub presiune multe țări europene, care se confruntă acum cu provocarea procesării acestor dosare. Numărul de dosare în așteptare a crescut cu 34% față de anul 2022.

Agenția pentru azil subliniază că aproximativ 41% dintre cereri au primit un răspuns pozitiv în primă instanță, ceea ce evidențiază necesitatea continuă a Uniunii Europene de a gestiona eficient fluxul de solicitanți de azil.

Facebook

Comentarii

51 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *