Noul ministru maghiar al Justiției vrea distanțarea de Bruxelles

Bence Tuzson, care urmează să preia funcția de Ministru al Justiției din Ungaria, la 1 august, și-a exprimat dorința pentru o „structură tradițională a Ministerului Justiției”, subliniind necesitatea de a menține afacerile Uniunii Europene (UE) separate de ministerul său.

Tuzson consideră că suveranitatea juridică a Ungariei a fost amenințată în ultima vreme și intenționează să prioritizeze protecția acesteia. Acesta pledează pentru menținerea jurisdicției naționale asupra anumitor probleme ale UE, subliniind importanța unei federații de state naționale cu drepturi egale, în detrimentul noțiunii de „imperiu european”.

În calitate de succesor al lui Judit Varga, Tuzson a subliniat, de asemenea, importanța revizuirii jurisprudenței și a prioritizării perspectivei specialiștilor în administrarea justiției. Noul ministru își propune să promoveze o administrare rapidă și eficientă a justiției, care să asigure o înțelegere clară a practicilor juridice în rândul publicului.

Suveranitatea juridică a Ungariei a fost amenințată, consideră noul titular maghiar de la Justiție.

Potrivit hvg.hu, afacerile UE vor fi transferate de la Ministerul Justiției către Biroul Primului Ministru. Secretariatul de Stat pentru Afaceri Europene va fi mutat în ministerul lui Gergely Gulyás.

Între timp, Judit Varga, actualul ministru al Justiției, și-a anunțat demisia începând cu 31 iulie, pentru a se concentra pe campania pentru Parlamentul European din 2024, unde va conduce lista Fidesz.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *