Noul comandant al armatei ucrainene s-a dus pe front

Noul comandant-şef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, s-a deplasat în pe frontul de est, împreună cu ministrul apărării Rustem Umerov.

El a estimat situaţia pe teren ca fiind extrem de complexă şi tensionată, informează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, soldații ruși depăşesc ca număr forţele ucrainene, care se străduiesc să mențină linia frontului.

General-colonelul Oleksandr Sîrski, anterior comandant al forţelor terestre, a fost promovat, la începutul lunii februarie, la comanda generală a forţelor armate ucrainene, care numără 800.000 de oameni.

A fost considerată cea mai importantă remaniere la vârful armatei ucrainene de la începutul războiului, care vine într-un moment dificil pentru Kiev, aflat în așteptarea unui ajutor de 60 miliarde de dolari din partea SUA.

Armata ucraineană a anunțat, totuși, că a distrus astăzi o navă de război rusă în largul Mării Negre.

„Forţele armate ucrainene, împreună cu unităţi ale serviciilor de informaţii militare, au distrus o mare navă de debarcare, ‘Ţezar Kunikov'”, a anunţat statul major al armatei ucrainene.

Ucrainenii au utilizat drone navele care au lovit nava ce se afla lângă oraşul de coastă Alupka. În cele din urmă, nava s-a scufundat.

Potrivit armatei ucrainene, este vorba de una dintre navele ruse „cele mai recente”, ce poate găzdui 87 de membri ai echipajului şi care fusese utilizată de Rusia în timpul războaielor sale împotriva Georgiei în 2008 şi a Siriei ceva mai recent.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *