Norvegia: Donarea de avioane F-16 Ucrainei nu e pe agendă

Donarea de avioane de luptă F-16 norvegiene Ucrainei nu se află pe agendă în acest moment, a declarat joi ministrul norvegian al apărării, Arild Gram, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

„În privinţa F-16, nu se află pe agendă acum şi chiar nu vreau să fac speculaţii privind orice posibile viitoare donaţii”, a spus ministrul norvegian al apărării într-o conferinţă de presă cu omologul său britanic Ben Wallace, întrebat de un reporter dacă ţara sa va livra Ucrainei astfel de avioane de luptă.

Ministrul norvegian s-a aflat în Marea Britanie pentru semnarea unui acord de cooperare pentru contracararea ameninţărilor submarine în Atlanticul de Nord şi Marea Baltică şi pentru protejarea infrastructurilor energetice subacvatice, inclusiv gazoductele.

„Atacul asupra gazoductului Nord Stream a dus la o colaborare şi mai strânsă pentru a detecta şi a ne apăra de ameninţări submarine şi a menţine securitatea în Atlanticul de Nord”, a subliniat Wallace.

Ameninţările împotriva cablurilor submarine au intrat în atenţia opiniei publice mai ales începând din septembrie 2022, când explozii deocamdată neexplicate au avariat conductele Nord Stream 1 şi 2, construite pentru a transporta gaz din Rusia în Germania via Marea Baltică.

Facebook

Comentarii

76 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *