Noi documente clasificate, găsite de asistenții lui Biden

Colaboratori ai președintelui american Joe Biden au descoperit cel puțin încă un lot de documente clasificate într-un loc separat de biroul pe care l-a folosit după ce a fost vicepreședinte, au relatat miercuri agențiile de presă, citând surse anonime.

Asistenții lui Biden au căutat materiale clasificate suplimentare care s-ar putea afla în alte locații de când un set de documente clasificate a fost găsit în noiembrie la grupul de consultanți cu sediul la Washington, potrivit unui raport al NBC News, care a publicat prima știrea, și CNN.

Raportul NBC News a precizat că nivelul de clasificare, numărul și locația exactă a documentelor suplimentare nu au fost imediat clare. De asemenea, acesta a precizat că nu este clar când au fost descoperite documentele suplimentare și dacă a fost finalizată căutarea altor materiale clasificate pe care Biden le-ar putea avea din perioada în care a fost vicepreședinte.

Senatorul Mark Warner, președintele democrat al Comisiei pentru Informații, a cerut o informare cu privire la descoperirea primului document al lui Biden, a declarat acesta marți. Un purtător de cuvânt al senatorului Marco Rubio, vicepreședintele republican al comisiei, a declarat că Rubio și Warner i-au scris directorului Serviciului Național de Informații, Avril Haines, solicitând acces la documentele clasificate.

Rapoartele vin la două zile după ce un avocat al Casei Albe a declarat că documente clasificate din perioada în care Biden era vicepreședinte au fost descoperite în noiembrie de avocații personali ai președintelui la centrul de reflecție Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement.

Facebook

Comentarii

66 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *