Marea Britanie: Ninsorile au perturbat traficul aerian și terestru

Ninsori abundente au acoperit luni părți extinse ale Marii Britanii, perturbând traficul aeroporturilor, rețelele de trenuri și drumurile. Totodată, centrale pe cărbune au fost trecute în așteptare, în caz de criză de energie electrică, în condițiile în care s-a înregistrat cea mai rece noapte din acest an.

Unele părți ale rețelei de metrou din Londra au fost închise sau au înregistrat întârzieri, în timp ce autostrăzile din unele regiuni au fost blocate din cauza zăpezii. Aeroporturile londoneze Gatwick și Stansted au anunțat că programele de zbor sunt perturbate.

Met Office a emis o avertizare meteorologică de cod galben de ninsori în Londra și în sud-estul Angliei, cu avertizări de ceață în alte părți ale Angliei și în toată Irlanda de Nord. Temperaturile au coborât sub -15 grade Celsius în nordul Scoției, Met Office confirmând că a fost cea mai rece noapte din acest an. Alte avertizări în Scoția și în nord-estul Angliei pentru posibilele perturbări cauzate de vreme vor intra în vigoare marți la miezul nopții.

Între timp, compania britanică National Grid a emis o notificare pentru a pregăti două centrale pe cărbune pentru situații de urgență pe timp de iarnă. „Această măsură ar trebui să dea încredere publicului în aprovizionarea cu energie”, a declarat operatorul rețelei electrice, adăugând că nu s-a confirmat că centralele vor fi necesare, dar că acestea vor fi pregătite.

Zăpada a cauzat probleme pentru navetiști și turiști, la începutul unei săptămâni în care lucrătorii feroviari și cei vamali plănuiesc acțiuni sindicale.

Facebook

Comentarii

43 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *