Nicolae Ciucă a PNL-től indul az elnöki posztért

Nicolae Ciucă, a Románia PNL és a Románia Szenátus elnöke ma bejelentette, hogy jelölt szeretne lenni a 2024-es elnökválasztáson. Az erről szóló bejelentést a PNL vezetői testületi ülésén tette, amelyet Sinaia városában tartottak. A G4Media által idézett források szerint Ciucă már beiktatási beszédében is hangsúlyozta, hogy a PNL-nek szállítania kell Románia jövendő elnökét.

A Romániai Nemzeti Liberális Párt tagjai Sinaia városában találkoztak a Nemzeti Politikai Iroda ülésén, ahol dönteniük kell arról, hogy a 2024-es választások során közös listákon kívánnak-e indulni a PSD-vel, vagy külön listákon.

Nicolae Ciucă, Románia volt miniszterelnöke, a PNL elnökévé Klaus Iohannis nevezte ki, aki Florin Cîțu helyettesítését kényszerítette ki. Ciucă kulcsszerepet játszott a PSD-vel való kormányzati koalíció létrehozásában, és nyugállományba vonult tábornokként rendkívüli katonai pályafutás után. Politikai pályáját közvetlenül védelmi miniszterként kezdte, és most arra törekszik, hogy a 2024-es elnökválasztáson a román állampolgárok bizalmát elnyerje, és az ország elnöke legyen.

Facebook

Comentarii

51 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *