Netanyahu ia în considerare încetarea luptelor din Fâșia Gaza pentru eliberarea ostaticilor și ajutor umanitar

Israelul a anunțat că forțele sale au înconjurat orașul Gaza, cea mai importantă localitate din Fâșia Gaza, situată în partea de nord a acestui teritoriu. De asemenea, potrivit unor informații de ultimă oră, primul ministru Benjamin Netanyahu a anunțat că va permite încetarea luptelor din Fâșia Gaza timp de câteva ore, așa cum solicită administrația de la Washington.

Acesta a mențioat că va fi de acord cu acest lucru cu condiția obținerii eliberării unor ostatici deținuți de Hamas, precum și a unor cetățeni străini rezidenți în Fâșia Gaza. Totodată, Israel ar putea permite intrarea de transporturi cu combustibil în Gaza, cu condiția ca acesta să ajungă în depozitele spitalelor, și nu să fie folosit de organizația Hamas

Secretarul american de stat, Antony Blinken, care a sosit astăzi în Israel, va participa în cursul zilei la ședința cabinetului restrâns al Israelului, unde va discuta, printre altele, modalitățile de limitare a conflictului din Gaza la nivel local, evitându-se extinderea lui în Liban și Siria.

Tot astăzi, în jurul orei 15:00, este programat discursul liderului organizației Hezbollah, Hassan Nasrallah, care urmează să anunțe dacă formațiunea sa se va implica sau nu în războiul dintre Israel și organizația Hamas. Potrivit rețelei CNN, serviciile americane de informații apreciază că deocamdată Iranul şi acoliţii săi din Orientul Mijlociu tind să evite extinderea războiului din Fâșia Gaza.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *