Nehammert beidézték a parlamentbe, hogy magyarázatot adjon az elhúzódó beszéddel kapcsolatban, amely néhány katona elájulásához vezetett a nemzeti ünnepen

A hagyományos ünnepség, amelyet a bécsi Heldenplatzon tartottak az osztrák Nemzeti Ünnepen, megrázó eseményekkel vált ismertté: közel 1.000 újonc állt mozdulatlanul, két órán keresztül. Annak ellenére, hogy a hagyományt követve százak esküdtek fel a tömeg előtt, 80 katonának egészségügyi problémák miatt kellett elhagynia a ceremóniát, míg 14-en ájultak el. Az eseményen jelen lévő civilek is szembesültek problémákkal: 18-an ájultak el. Az esetek száma még sosem volt ilyen magas, állítja az említett forrás.

Az osztrák védelmi minisztérium megerősítette az eseményeket, és tájékoztatást nyújtott arról, hogy azok meghaladják a korábbiakat. Hivatalos források szerint a katonai eskütétel súlyos váratlanságokkal járt, amelyek kapcsán komoly kérdéseket vet fel a biztonsági intézkedések és a katonák felkészítése tekintetében.

A parlamenti tag Mario Lindner, a SPÖ Nemzeti Tanácsának tagja, parlamenti kérdést intézett a védelmi miniszterhez, Klaudia Tannerhez, az esemény okai, a meghozott intézkedések és az ilyen események jövőbeli megelőzésére irányuló tervek kapcsán. Lindner felvetette az újoncok öltözködésével kapcsolatos aggályokat is, tekintettel az időjárási előrejelzésre, amely magas hőmérsékleteket jósolt a év ezen szakaszára.

Ezen felül a figyelem irányul a kancellár Karl Nehammerre is, aki 14 perces beszédet mondott el az öt perces program helyett. A védelmi miniszter, Klaudia Tanner is ugyanezt tette, egy 11 perces beszéddel, ami meghaladta a tervezett időtartamot.

Lindner hangsúlyozta, hogy „a Védelmi Minisztériumnak biztosítania kell az újoncok egészségéhez biztonságos környezetet” és konkrét válaszokat kért arra vonatkozóan, hogy mennyi orvos volt jelen az eseményen az elsősegélynyújtásra.

A parlamenti kérdésre adott válaszra Klaudia Tanner védelmi miniszternek két hónap áll rendelkezésére.

Facebook

Comentarii

46 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *