NATO-Ukrajna találkozó az orosz fenyegetéssel szembeni védelem megerősítésére

Holnap egy fontos NATO-Ukrajna találkozón részt vesz Volodimir Zelenszkij elnök, hogy megvitassa Ukrajna védelmének megerősítésére irányuló stratégiákat a tartós orosz fenyegetéssel összefüggésben. A közelmúltban Csernyihivban történt, tragikus emberéletet és számos sérülést okozó támadás kapcsán a kijevi hatóságok hangsúlyozták a rakétaelhárító felszerelések azonnali fontosságát.

Folyamatosan ismétlődik Kijev rakétaelhárító rendszerek iránti igénye, és Zelenszkij elnök hangsúlyozta, hogy a tegnapi tragédia megelőzhető lett volna, ha Ukrajnát elegendő védőfelszereléssel látták volna el.

Ezzel összefüggésben Olaf Scholz német kancellár arra biztatta az európai szövetségeseket, hogy igazodjanak Németország erőfeszítéseihez, amely megígérte, hogy újabb Patriot védelmi rendszert küld Ukrajnába. A NATO főtitkára megerősítette, hogy a szövetségesek között rendelkezésre állnak ilyen rendszerek, amelyeket Ukrajna védelmi erőfeszítéseinek támogatására szállíthatnak.

Hollandia e gesztus mellett Mark Rutte miniszterelnökön keresztül kötelezettséget vállalt arra, hogy Patriot rendszereket vásárol azoktól az országoktól, amelyek nem hajlandók közvetlenül Ukrajnába küldeni, ezzel erősítve az orosz agresszió által folyamatosan fenyegetett ország európai támogatását.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *