NATO: Több mint 350 000 orosz katona halt meg vagy sérült meg az ukrajnai konfliktusban

A nyugati titkosszolgálatok által közölt és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár által csütörtökön ismertetett információk szerint az ukrajnai konfliktusban elesett vagy megsebesült orosz katonák számát több mint 350 ezerre becsülik.

Stoltenberg azonban nem közölt pontos részleteket az elesett orosz katonák pontos számáról, csak egy általános beszámolót közölt az orosz táborban elszenvedett veszteségekről. Ez a mérleg önállóan nem ellenőrizhető, mivel egyik fél sem közöl információt a saját veszteségeiről, hanem eltúlozza az ellenfél veszteségeit.

A NATO-központban Andrzej Duda lengyel elnökkel folytatott megbeszélése után tett nyilatkozatában Stoltenberg kiemelte az ukrán hadsereg közelmúltbeli fellépését is az orosz erők ellen. Megjegyezte, hogy Ukrajna két nagy horderejű orosz megfigyelő repülőgépet tudott lelőni, köztük két A-50-es korai figyelmeztető radarrepülőgépet. Az ukrán hadsereg az orosz fekete-tengeri flotta jelentős részét is elsüllyesztette vagy megrongálta.

„Oroszország nagyon magas árat fizet a határnyereségért” – tette hozzá Stoltenberg, kiemelve az orosz agresszió magas költségeit, mivel Ukrajna hadserege csapat- és lőszerválsággal néz szembe, miközben megpróbálja megállítani az offenzívába visszatérő orosz csapatok előrenyomulását. kelet-ukrajnai fronton. Ez a lépés az ukrán ellentámadás tavaly nyári kudarca után történt.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *