NATO: Republica Moldova e pregătită să facă față războiului hibrid rusesc

Într-un interviu acordat Europa Liberă, Tanya Hartman, șefa direcției Parteneriatului Estic a NATO, afirmă că Republica Moldova este echipată cu toate instrumentele necesare pentru a contracara războiul hibrid inițiat de Federația Rusă.

Oficiala a oferit asigurări că Alianța Nord-Atlantică va continua să sprijine Moldova în domeniile în care este nevoie, precizând că dezinformarea reprezintă o provocare extinsă atât pentru NATO, cât și pentru Moldova.

„Provocările hibride nu cunosc limite și granițe, dar noi lucrăm deja de mai mulți ani cu Moldova pentru a-i consolida reziliența la aceste provocări, pentru că avem propria experiență în a face față unor situații similare”, a explicat Tanya Hartman.

Aceasta a continuat prin a oferi asigurări că Uniunea Europeană și NATO vor continua să sprijine Republica Moldova pe drumul său către aderarea la UE: ”Aceasta reprezintă nu doar o cale spre prosperitate pentru poporul moldovean, ci și o modalitate de consolidare a securității regionale”.

O noutate semnificativă este anunțul că, începând din 2025, Republica Moldova și NATO vor trece la o formă superioară de parteneriat, similară cu cea avută cu țări precum Australia, Coreea de Sud, Japonia și Noua Zeelandă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *