Disperare la NATO: Stoltenberg în SUA pentru deblocarea ajutorului destinat Ucrainei

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a început, ieri, o vizită la Washington, în centrul discuțiilor fiind continuarea ajutării Ucrainei de către SUA, relatează AFP, potrivit News.ro.

El a fost primit de către secretarul american al Apărării, Lloyd Austin și secretarul de stat, Antony Blinken, dar şi de către consilierul în probleme de securitate naţională al casei Albe, Jake Sullivan.

Jens Stoltenberg urmează să se întâlnească, astăzi, în Congresul american, cu oficiali republicani şi democraţi care negociază dur un acord cu privire la un nou ajutor destinat Ucrainei.

Administraţia preşedintelui democrat Joe Biden şi-a epuizat creditele bugetare din 2023, după ce a livrat Kievului armament în valoare de zeci de miliarde de dolari.

Şeful statului american a cerut Congresului să aprobe un sprijin suplimentar în valoare de 61 de miliarde de dolari, însă negocierile cu republicanii s-au împotmolit.

Acest nou pachet de ajutoare militare este negociat, în urma unor presiuni ale repubicanilor, în paralel cu măsuri privind imigraţia.

„Acordul este în realitate un acord bun, trebuie să-l continuăm”, a spus Stoltenberg.

Alt subiect de discuţie este aderarea Suediei la NATO, în contextul în care a mai rămas un singur membru al Alianţei – Ungaria – care nu a ratificat această aderare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *