NATO: Nu există indicii că resturile de drone găsite în România au fost rezultatul unui atac intenționat din partea Rusiei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că Alianța Nord-Atlantică nu are niciun indiciu că resturile de drone descoperite pe teritoriul României ar fi rezultatul unui atac deliberat lansat de Moscova împotriva țării noastre. Declarația sa vine în urma descoperirii unor bucăți, care „pot fi dintr-o dronă” rusă, conform ministrului Apărării, Angel Tîlvăr, în timpul unei vizite în județul Tulcea, miercuri.

În fața parlamentarilor europeni, Jens Stoltenberg a subliniat: „Nu avem nicio informație care să indice un atac intenționat din partea Rusiei și așteptăm rezultatul anchetei în curs.” Președintele Klaus Iohannis a reacționat cu fermitate, declarând că, în cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusă, astfel de acțiuni ar reprezenta o încălcare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, stat membru NATO.

Cu toate acestea, Iohannis a subliniat că este esențial să se aștepte rezultatele anchetei și să se dispună de dovezi solide înainte de a face afirmații concrete. Ambasadorul României la NATO a fost însărcinat cu informarea secretarului general al NATO și a aliaților, într-o mișcare menită să asigure transparența și cooperarea în acest caz sensibil.

Purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White, a adăugat că România a informat aliații NATO despre descoperirea resturilor de dronă în cadrul reuniunii de miercuri a Consiliului Nord-Atlantic, iar aceștia și-au exprimat solidaritatea cu România. NATO continuă să monitorizeze îndeaproape situația și rămâne în contact strâns cu România, susținând o abordare precaută în această chestiune tensionată.

Facebook

Comentarii

90 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *