NATO este alături de Israel – decizie a reuniunii de la Bruxelles

Ţările membre ale NATO – reunite la Bruxelles la nivelul miniştrilor apărării – şi-au exprimat astăzi ”solidaritatea” cu Israelul, dar au cerut ca reacţia Israelului împotriva Hamas să fie ”proporţională”, indică un comunicat al Alianţei Nord-Atlantice, potrivit Agerpres.

Totodată, participanţii la reuniunea NATO i-au cerut Hamas ”eliberarea imediată” a tuturor ostaticilor şi protejarea cât mai bună posibil a civililor.

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a afirmat că NATO condamnă atacurile teroriste, adăugând că ”Israelul nu este singur”.

Secretarul apărării din SUA, Lloyd Austin, a salutat faptul că NATO „este mai puternică şi mai unită ca oricând” şi a subliniat că alianţa continuă să fie „forul fundamental” pentru menţinerea de consultări asupra securităţii transatlantice, într-o conferinţă de presă comună cu Stoltenberg.

Mai mulţi miniştri ai apărării au precizat că ţările lor furnizează sprijin concret pentru Israel, care îşi continuă riposta.

Pe 7 octombrie, sute de combatanţi Hamas s-au infiltrat în sudul Israelului şi au ucis peste 1.000 de civili pe străzi, în locuinţe şi la un festival în aer liber, semănând teroare sub un tir intens de rachete lansate din Fâşia Gaza către oraşe şi sate israeliene.

În timpul acestui atac, militanţii palestinieni au luat ostatici zeci de civili israelieni şi străini pe care Hamas ameninţă că îi va executa.

Armata israeliană a anunţat că 1.200 de persoane, majoritatea civili, au fost ucişi de Hamas.

În Fâşia Gaza, cel puţin 1.200 de oameni şi-au pierdut viaţa în timpul ripostei israeliene, potrivit autorităţilor locale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *