NATO și industria de apărare discută extinderea producției de muniție

Miniștrii Apărării din statele membre NATO se vor întâlni joi, 15 iunie, cu liderii a 25 de companii occidentale de apărare pentru a discuta despre extinderea producției de muniție. Scopul acestei întâlniri este de a sublinia angajamentul alianței de a juca un rol activ în industria de apărare și de a stabili noi angajamente în ceea ce privește investițiile din partea țărilor membre.

La rândul lor, reprezentanții companiilor din industria de apărare caută confirmări privind cererea pe termen lung pentru a-și justifica investițiile. NATO a examinat posibilitatea de a dezvolta un Plan de Acțiune pentru Producția de Apărare, iar această întâlnire cu reprezentanții industriei reprezintă un pas important în dezvoltarea acestui plan.

Chiar dacă nu se așteaptă rezultate concrete în acest stadiu, reprezentanții industriei sunt încrezători că întâlnirea va contribui la dezvoltarea acestui plan pe viitor.

Întâlnirea viitoare dintre miniștrii apărării NATO și companiile occidentale de apărare subliniază angajamentul alianței de a intensifica producția de muniție. Aceasta va implica oficiali de rang înalt și directori executivi ai companiilor de apărare specializate în producția de muniție și va fi prezidată de Grupul Consultativ Industrial al NATO.

Formatul concentrat al întâlnirii își propune să faciliteze discuțiile de fond, în timp ce viitoarele întâlniri în diferite formate, cum ar fi Forumul Industriei NATO, vor implica o gamă mai largă de industrii aliate. Obiectivul este de a consolida angajamentul NATO cu industria de apărare și de a asigura o coordonare eficientă pentru sprijinul militar și reaprovizionarea stocurilor țărilor membre.

Facebook

Comentarii

78 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *